Soutěž KOVO JUNIOR 2024

Ve středu 20. března se stala Střední škola řemesel v Šumperku dějištěm dalšího ročníku krajského postupového kola soutěže v odborných dovednostech KOVO JUNIOR 2024 pro obor vzdělání strojní mechanik - zámečník (nástrojař, puškař). Do soutěžního klání se zapojili žáci čtyř středních odborných škol Olomouckého kraje.
Byť je soutěž primárně zaměřena na praktickou zručnost účastníků, nechyběly ani úkoly teoretické, vycházející z podstaty daného oboru. V první části soutěže dostali žáci materiál, zadání a technickou dokumentaci a jejich úkolem bylo v daném časovém limitu zhotovit vyobrazený dílec – kostku. V druhé části prokazovali soutěžící znalosti z měření strojírenských veličin pomocí přístrojů a měřidel.
Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v odpoledních hodinách. Vítězové si odnesli hodnotné ceny, které do soutěže věnoval Cech KOVO ČR. Výbornou připravenost, kvalitu a přesnost předvedl náš žák Jan Vojtěšek, který se umístil na krásném druhém místě. Spolu s vítězem, Ondřejem Šustkem ze SPŠ Hranice, postoupil do celostátního kola, které se bude konat v dubnu v areálu Střední školy technické v Opavě.
Pro pedagogický doprovod soutěžících byla připravena exkurze do šumperské technologické firmy SHM s.r.o.
             
             
 
 

×